Attila İlhan Şiir Yarışması 2017 Başvuruları

Attila İlhan Şiir Yarışması 2017 Başvuruları
Attila İlhan Şiir Yarışması 2017
ATTİLÂ İLHAN ŞİİR ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ
Karşıyaka Belediyesi, 2015 yılından başlayarak, her yıl, Attilâ İlhan Şiir Ödülü vermeyi kararlaştırmıştır.
Ödülle ilgili koşullar şunlardır:
1.Ödüle “yayına hazır kitap dosyası” ile başvurulur. Kitap oylumu taşımayan dosyalar değerlendirmeye alınmaz. Ödüle aday gösterilecek ürünlerin, daha önce ödül almış olmaması gerekmektedir. Dosyada bulunan tek şiirlerin ödül almış olması katılımı engellemez.
2. Ödüle katılanlar, yapıtlarını yedi nüsha olarak göndereceklerdir. Yapıtla birlikte, ödül için başvuruyu yapan şairin adı, soyadı, yaşamöyküsü, bir fotoğrafı, açık adresi, telefonu ve diğer iletişim bilgileri bir zarf içinde gönderilecektir. Adaylar başvurularını açık ad ve adresleriyle yapmak zorundadırlar. Edebiyat alanında nüfus kaydındaki adından farklı bir adla yayın yapan ve bu adla tanınanlar, eserlerini bu adla sunabilirler; ancak resmi işlemler ve ödülün kendilerine teslim edilebilmesi için gerçek adlarını verecekleri bilgiler içinde mutlaka belirtmek zorundadırlar.
3. Ödülü kazanana, ödül plaketiyle birlikte 6000 Türk Lirası verilir. Ödül bölüştürülemez, tek kişiye verilir.
4. Ödül kazanan yapıtın ilk baskısı, Karşıyaka Belediyesi tarafından 1000 (Bin) adet olarak yapılır ve ödül töreni anından itibaren ücretsiz olarak dağıtılır. Eser sahibi bu baskıdan herhangi bir telif ücreti talep edemez. 2. ve sonraki basımların tüm yayın hakları eser sahibine aittir.
 5. Başvurular, elden, iadeli taahhütlü ya da APS posta veya kargo ile 14 Nisan 2017, Cuma günü çalışma saatleri sonuna kadar, “KARŞIYAKA BELEDİYESİ ATTİLÂ İLHAN ŞİİR ÖDÜLÜ, Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Bahriye Üçok Bulvarı, No: 5 Karşıyaka-İZMİR” adresine ulaştırılmalıdır.
6. Seçici kurul, 22 Mayıs 2017 tarihine kadar toplanarak seçimini yapacaktır.
7. Attilâ İlhan Şiir Ödülü, şairin doğum yıldönümü olan 15 Haziran 2017 tarihinde, Karşıyaka Belediyesi’nin Bostanlı, Suat Taşer Sahnesi’nde düzenlenecek bir törenle sahibine sunulacaktır.
8. Karşıyaka Belediyesi çalışanları, Belediye’de herhangi bir biçimde görevli olanlar veya iş ilişkisi bulunanlar, ödüle katılamazlar.
9. Ödül koşullarına uymayan dosyalar değerlendirmeye alınmaz.
10. Ödüle katılan yapıtlar, bilgi ve belgeler iade edilmez.
11. Seçici Kurul: Ataol Behramoğlu, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ünal Ersözlü , Tuğrul Keskin ve (Attilâ İlhan’ın ailesi adına) Kerem Alışık’tan oluşmaktadır.


2017 Attilâ İlhan Şiir Ödülü Aslıhan Tüylüoğlu'na Verildi


Kaynak: Mazeretimsiirdir.com  Güncelleme: 19.08.2017

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Elbette. Şiir kitabı dosyası olan ve şiirlerine güvenen herkes katılabilir.

      Sil
  2. ŞİİR KİTABI DOSYASI İÇERİSİNDE KAÇ TANE ŞİİR BULUNMASI GEREKİYOR. kULLANILAN PUNTO YADA HERHANGİ BAŞKA BİR AYRINTI ÖNEMLİ Mİ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiirlerin uzunluğuna göre, 30 şiirde olabilir 100 şiirde. Haberde belirtilenler dışında başka bir ayrıntı önemli değildir diye düşünüyorum.

      Sil
  3. kaç adet şiirle katılabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir sayısı önemli değildir. Önemli olan kitap bütünlüğü taşıması. Tavsiyem yeni çıkan şiir kitaplarını alıp okumanızdır öncelikle. Okudukça, şiirlerinizin kitap çıkarmaya uygun olup olmadığına kendiniz karar verebileceksinizdir zaten.

      Sil
  4. kaç adet şiir olacak acaba bilgi verir misiniz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir sayısı önemli değildir. Önemli olan kitap bütünlüğü taşıması. Tavsiyem yeni çıkan şiir kitaplarını alıp okumanızdır öncelikle. Okudukça, şiirlerinizin kitap çıkarmaya uygun olup olmadığına kendiniz karar verebileceksinizdir zaten.

      Sil
  5. THT - AYT- TSG IZNER30 Oca 2017 17:41:00

    Benim bir çok şiir'im var.
    Ancak içlerinden bir tanesi hayatımı 4 kıta da anlatıyor.
    Sadece bir şiir ile katılabilir miyim ?
    Çünkü diğer şiirlerimi paylaşmak için değil, Anılarla yaşamayı öğrenmek için yazıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek şiirlik bir kitap güzel fikir olurdu belki ama şiirin destan özelliği taşıması gerekir. Örnek Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı gibi. Ki o kitabın içinde de birçok bağımsız şiir var.

      Sil
  6. Yayına hazır kitap dosyası ne demektir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap çıkarabilecek düzeyde şiirlerinin olması demek.

      Sil
    2. elle yazdığımızda kabul edilir mi?

      Sil
  7. “yayına hazır kitap dosyası” nın kuralları nedir. Kaç karakterdir satır aralığı nedir ve başında önsöz olmalı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standart kuralları yok. Başka şairlerin kitaplarını alıp okudukça ancak bunun farkına varabilirsiniz.

      Sil
    2. Bu konu biraz muallak sanki. Basıma hazır kitap taslağı uzmanlarca hazırlanırsa iki bin lira kadar tutuyor. Hangi kağıda basılacak, tam teşekküllü basılmış kitap şeklinde mi olacak, ebatlar ne kadar olacak, dizgisi, sair düzenlemeleri olacak mı? Elektronik ortamda hazırlayıp bir cd ye aktarılıp ve ordan değerlendirmeye alınsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Bu konuda daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.

      Sil
    3. A4 Kağıdına 7 nüsha basıp göndermeniz yeterli olur. Editöryal ayrıntılar önemli değil. Şiirlerin kalitesine göre değerlendirme yapılır.

      Sil
    4. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
    5. Neden başka şairleri okuyacakmış ? Özgün bir şekilde kabul neden edilmiyor? Sonuç olarak kendisini yaratacak bir insan bir başka şairden esinlenmeden tamamen kendini özellligini yansıtan bir şey yapmalı ..

      Sil
  8. Şiirin konusu onemlimi her konudan şiir olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu serbest. Zaten yarışmaya tek şiirle değil kitap dosyasıyla katılabilirsiniz.

      Sil
  9. Yedi nüsha kitap taslğı A4 kağıdına basıp göndersek olur mu? editöryel olarak,dizgi, kapak tasarımı, tashih gibi düzenlemeler gerekli mi? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, A4 Kağıdına basıp göndermeniz yeterli olur. Editöryal ayrıntılar önemli değil. Önemli olan şiirlerin kalitesidir diye düşünüyorum.

      Sil
  10. A-4 kağıdı olmak zorunda mı? A-5 kağıdına çıkartsak olmaz mı, yani normal kitap gibi.

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. Ödülü kazanana, ödül plaketiyle birlikte 6000 Türk Lirası verilir. Ödül bölüştürülemez, tek kişiye verilir.

      Sil
  12. Antoloji de kayıtlı 800 şiirim var. Bazıları TRT ve diğer kanallarda seslendiriliyor. Bir kaç şiirim de dergi ve gazetede basıldı. Bunlardan beğendiğim 50 adet ile katılabilir miyim.

    YanıtlaSil
  13. Antolojide kayıtlı 800' e yakın şiirim var. TRT ve diğer kanallarda okunuyor.Ödül aldığım bir eser yok. Ama dergi ve gazete ve sitelerde yayınlanan şiirlerim var. En çok beğendiğim 100 şiir ile katılmak istiyorum. Olabilir mi?

    YanıtlaSil
  14. Antolojide kayıtlı şiirlerimle katılabilir miyim. en az 50 şiirle katılmak isterim.

    YanıtlaSil
  15. Yüzlerce şiirim var ama kitap çıkarma hakkında hiçbir bilgim yok. Her şiiri bir kağıda mı yazacağız, yoksa çıktı mı alacağız tam anlayamadım.. Yardımcı olur musunuz lütfen...

    YanıtlaSil
  16. 7 Nüsha ne demek tam anlamıyla ? 7 kopyasını mı çıkartacağız ?

    YanıtlaSil
  17. Sigara paketlerine yazılı şiirlerim var, onlar olur mu?
    Yüzlerce şiirim var, beğenilenlerden 20-30 tane alınıp kitap yapılsa olur mu?
    Şiirlerin konusu ne olacak?
    Attila İlhan'a mı yazılmış olmalı şiirler?...

    YanıtlaSil
  18. Benim beş tane şiirim var. Altı tane daha yazsam yarışmaya katılabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece beş şiir de olur, şiirlerin kalitesine ve hacmine bağlı. Hacmine bağlı çünkü dosyanın bir kitap hacminde olması gerekli sanırım. Hem 5 tane olması daha iyi bence nüsha olarak çıkarman daha kolay olur. 7 nüsha olacak; yani her şiirini 7 ile çarp 35 yaprak eder. Bu da bir kitap için uygun bence.

      Sil
  19. Ben mensur şiir yazıyorum, yazdıklarımın hepsi mensur şiir. Bir sorun teşkil eder mi?

    YanıtlaSil
  20. Ben kafiyeli şiirler yazıyorum. Ses açısından zengin olduğunu düşünüyorum.yarım uyaktan cinaslı uyaka kadar hepsini kullanıyorum. Şiirlerimin kalitesini düşürür mü bu durum?

    YanıtlaSil
  21. 7 nüshayı ayrı ayrı spiral ciltlettirerek göndersek uygun mudur?

    YanıtlaSil
  22. arkadaşlar, a4 kağıda 1 punto times new roman karakteriyle 1,5 satır aralığı ayarlayınız. ardından şiirlerinizi bu ayarlarla word programında yazınız. örneğin 5 şiiriniz vardır fakat uzundur 60 sayfa yapıyordur evet bu koşulda kitap olabilir. anlatmak istediğim şiir kitapları 60-80-100 sayfa gibi oluyor.ilk baskıdan sonra zaten telif hakkı şairin oluyor diğer baskılarda yazı niteliği tercihinizi vs editöryel değişikliklerinizi yapabilirsiniz. yarışmaya tek tip yazı stiliyle katılmak daha uygun oluyor. sonuçta sayfa sayısı ile kitap oylumu taşıyor da diyebiliriz. 7 ayrı kitap nüshası yani kitabınızın taslağı her jürinin ayrı ayrı değerlendirebeliceği sayıda olacak. her birini spiral ciltlemenizi öneririm. şiirin destansı olması evet doğrudur fakat bazı şiirler vardır ki bir dörtlükle sizi alıp götürebilir. eğer şiir kitabı okuyorsanız kendi şiirlerinize bakın ve bir kitapta hayal edin. sadece yollayın kazanamazsanız tekrar deneyin.

    YanıtlaSil
  23. bence perihan hanım yarışmanın en iyi özetini sundu teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  24. bence perihan hanım yarışmayı en iyi şekilde özetledi teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  25. ortalama kaç kişi katılıyor bu yarışmaya bilen var mı ?

    YanıtlaSil
  26. Bir şiirin 7 nüshası çok fazla değil mi? Yazıcı yok, sayfasını internet cafeler 1 liradan çıkarıyorlar ve benim 100'e yakın şiirim var. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 kuruştan çıkaran yerler var. neden internetcafe den çıkarasın ki

      Sil
  27. Şiirlerin konusu ne olacak?

    YanıtlaSil
  28. elle yazıp gönderdiklerimiz incelemeye alınıyor mu?

    YanıtlaSil
  29. Bir kısmı siyasi nitelikli olan yergi(hiciv)lerle katılmak mümkünmü ?
    Ayrıca hazırladığım dosya A-5 ebadında olup ARİAL-12 punto ile yazılmuştır.Kabul edilir mi?

    YanıtlaSil
  30. Son katılım tarihi dünmüş, dosyam pazartesiye hazır oluyor, katılma imkanım hâlâ var mı acaba?

    YanıtlaSil
  31. Sonuçları nereden öğrenebiliriz

    YanıtlaSil
  32. Sonuçları nereden öğrenebiliriz

    YanıtlaSil
  33. hergun bakıyorum bir açıklama yok. verdikleri iletişim num.aramak lazım

    YanıtlaSil
  34. sonuçları nasıl öğreneceğimize dair herhangi bir bilgi verir misiniz artık?

    YanıtlaSil
  35. sonuç ne zaman açıklanacak

    YanıtlaSil
  36. ne zaman açıklanacak acaba

    YanıtlaSil
  37. Selamın aleyküm herkese.Hayırlı ramazanlar.Sonuçlar ne zaman açıklanır acaba? Geçen yıl 8 Haziran'da açıklanmıştı.

    YanıtlaSil
  38. 2017 Attilâ İlhan Şiir Ödülü Aslıhan Tüylüoğlu'na Verildi

    YanıtlaSil
  39. Geçen yıl ve ondan önceki yıl sonuçların açıklanmasına bakıyorum..bir de bu seneki sonuç?..Emek ödülü,teşvik ödülü
    Bu ödüller nerede ?kim kazandı?Nereye baksam Aslıhan Tüylüoğlu

    1)Karşıyaka Belediyesi Gülten Akın’ı anma gününde Aslıhan Tüylüoğlu: https://twitter.com/i/web/status/824883361239879680
    2) Karşıyaka Belediyesi etkinlik takviminde Aslıhan Tüylüoğlu: https://i.hizliresim.com/YN2mzk.png
    3) Karşıyaka Belediyesi –Başlangıç- adlı belgeselde konuşma yapan Aslıhan Tüylüoğlu: http://www.milliyet.com.tr/gezi-parki-belgeseli-karsiyaka-…/
    4) Karşıyaka Belediyesi İzmir Birinci Çeviri ve Şiir Şenliği’nde okuyucu Aslıhan Tüylüoğlu: http://www.mirora.com/…/IZMiR_I_Ceviri_ve_Siir_Senligi_0911…
    5) Karşıyaka Belediyesi Rıfat Ilgaz’ı anma programı, yine okuyucu Aslıhan Tüylüoğlu: http://www.egedesonsoz.com/…/karsiyaka-rifat-ilgaz-i-…/83844
    6) Karşıyaka Belediyesi etkinliklerin faaliyet raporunda Aslıhan Tüylüoğlu: http://www.karsiyaka.bel.tr/…/2014_mali_yili_faaliyet_rapor…
    7) Karşıyaka Belediyesi Homeros Edebiyat Ödülü için jüri üyesi Veysel Çolak’a inceleme yazı Aslıhan Tüylüoğlu: http://emeginsanati-1cilt.blogspot.com.tr/…/aslihan-tuyluog…
    8) Karşıyaka Belediyesi Homeros Edebiyat ödülü için jüri üyesine biyografi yazısı: http://siirdali.blogspot.com.tr/…/veysel-colak-biyografisi-…

    Bu yarışmaya hevesle,şevkle ve umutla katılan tüm insanların; emeklerini ve heyecanla bekleyişlerini hiçe sayarak danışıklı döğüş yapan ve artık adalet mekanizmasından bahsetmemesi gereken Karşıyaka Belediyesini tebrik ediyor ve birdaha böyle bir yarışma düzenlememesini tavsiye ediyorum...Zira hazırladığınız yarışma şartnamesini ve 8.maddeyi hatırlatarak amatör şairlerin güvenini ve bakış açısını zedelediğinizi belirtiyorum...Büyük usta Atilla İlhan'a sonsuz saygılarımla...ışıklar içinde uyusun ve bu ismi böyle şaibelere alet etmeyin
    Madem 8.maddeye uyulmuyor o halde emek emek hazırlayıp gönderdiğimiz; belki yüzüne bile bakmadığınız dosyalarımız geri iade edilsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu İçeriğe YORUMLARINIZLA katkı sağlamak ister misiniz?

Bu Ayın Öne Çıkanları

Sevda Üstüne - Bedri Rahmi Eyüboğlu

Cemal Süreya Şiir Ödülleri 2012

Büyük Sevdaların Şairi Karacaoğlan - Zülfü Livaneli

Melih Cevdet Anday 2012 Şiir Ödülleri Belli Oldu

Ankara - Yılmaz Erdoğan

Şairler Aşık Olursa - Refik Durbaş

Ömer Hayyam'dan Seçme Dörtlükler

Anne Ne Yaptın - Cahit Sıtkı Tarancı

Belki Sessiz ve Gonca Özmen Şiiri Üzerine - Kenan Yücel

Cemal Süreya – Ahmet Kaya Röportajı