En Güzel Şiir Dinletileri

 "En Güzel Şiir Dinletileri"ni sizin için derleyip bu listeye eklemeye devam edeceğiz.

İyi seyirler...

1.

İş Sanat, "Bir Tren Kalkar Haydarpaşa Garı'ndan" Nâzım Hikmet Şiir Dinletisi Metni Düzenleyen: Atilla Birkiye Sahneye Uyarlayan: Mehmet Birkiye Seslendirenler: Tilbe Saran Metin Belgin Bülent Emin Yarar Hümay Güldağ Hakan Gerçek Garson: Hasip Tuz 1.Yolcu: Gozel Rovshanova 2. Yolcu: Nasmina Tüten İş Sanat’ın gelenekselleşmiş şiir ve hikâye dinletileri 21. sezonda çevrim içi devam ediyor. İş Kuleleri Salonu’nda seyircisiz olarak kaydedilen, Nâzım Hikmet’in 1940’larda yazdığı “Memleketimden İnsan Manzaraları” şaheserinden seçilmiş şiirlerden oluşan "Bir Tren Kalkar Haydarpaşa Garı'ndan" başlıklı dinleti, İş Sanat'ın sosyal medya hesaplarından ve internet sitesi üzerinden edebiyatseverlerle buluşuyor. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletide şiirleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hümay Güldağ ve Hakan Gerçek seslendiriyor.



2.

İş Sanat, "Düşten Güzel" Cahit Sıtkı Tarancı Şiir Dinletisi Metni Düzenleyen: Atilla Birkiye Sahneye Uyarlayan: Mehmet Birkiye Müzik Yönetmeni: Serdar Yalçın Seslendirenler: Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek Solist: Şevval Sam Kanun: Ayşe Ayan Klasik Kemençe: Binnaz Çelik Tanbur: Ege Yıldız Şiirler: Akşamcı Çilingir Sofrası Uykusuzluk Neden Sonra Yalnızlık Dalgın Ölü Abbas Mademki Vakit Akşam Dar Kapı Aynalarda Gece Bir Uykusuzluk Gecesi Renkler Aynalar Gün Eksilmesin Penceremdem Uzak Bir İklimde Rüyamız Gece Bahçelerinde Sen Yoksun ki... Yağmur Yağıyordu Serenad Gece Bir Neticedir Affet Bizi Lâmba Ben Ölecek Adam Değilim Otuz Beş Yaş Hâtıralar Peyzaj Her Günkü Özleyiş Düştüğüm Yer Ada'ya Davet Desem ki... Aşk ile Hey Gidi Güneşli Uykular Aşk Aşk Masalı Düşten Güzel Sevdalı Yaşım İlerledikçe Yarın Pazar Değil Bir Güzel Değişik Nü Karasevda Bir Saadet Hayal Ettiğim Şey Türk edebiyatının önemli isimlerinden Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirleri, 8 Mart’ta izleyicisiyle buluştu. Atilla Birkiye'nin hazırladığı, Mehmet Birkiye'nin sahneye uyarladığı ve Serdar Yalçın'ın müzik yönetmenliğini üstlendiği "Düşten Güzel" başlıklı dinletide, Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek şiirleri, Şevval Sam ise şarkıları seslendirecek.



3.

İş Sanat, "Kestim Kara Saçlarımı" Gülten Akın Şiir Dinletisi Metni Düzenleyen: Atilla Birkiye Sahneye Uyarlayan: Mehmet Birkiye Müzik Yönetmeni: Serdar Yalçın Seslendirenler: Tilbe Saran Hümay Güldağ Aslı Yılmaz Müzisyenler: Seda Subaşı Yalçın - 1.Keman Ceren Gürkan - 2. Keman Şemsa İdil Ural - Viyolonsel Verda Gül - Viyola Şiirler: Kısa Şiir Yitikler Gecesi Kör Aynadan İnce Kıza Yeniden Sesli Ağıt Sabır İçin İlahi Gül İçin İlahi Gücenik Yoksul Günler Yağmur Yağmur Nereye Kendi Yalnızlığında Unutulmuş Annecik Oğlanın Türküsü Biriken Küçük Kızın Türküsü Sis Türküsü Şu Giden Atlıya Türkü Semonun Kardaşını Arama Türküsü Ağıt Konuş Sardunya Sofraya Solum Yetmiyor Görüldü Dar Gelir Büyü Sinopsis Savaşı Beklerken Yarın Sis Avlu Red Asude Mapusta Ölen Bir Dost İçin Anmalık Alır Mavi Atlar Düşlere Götürür Kesik Oyun Pazar Aşk Hele Kış Yolculuğu Sevda Kalıcıdır Acı İçin Karşılama Kırmızı Şemsiyeli Kadın Güvercinli Kadın Sorumlu Kadın Seni Sevdim Kum Kestim Kara Saçlarımı O Bahçe O Kadınla Seher Kent Bitti Sahnede yer verilen resimler Türk resminin usta ismi Nuri İyem'in imzasını taşımaktadır. İş Sanat’ın gelenekselleşmiş dinleti serisinin bu ay konuğu, Türk şiirinde iz bırakan kadın şairlerin başında gelen Gülten Akın oluyor. Modern şiirin güçlü kalemi Akın’ın şiirlerini, “Kestim Kara Saçlarımı” başlıklı dinletide Tilbe Saran, Hümay Güldağ ve Aslı Yılmaz seslendiriyor.



4.

İş Sanat, "Sevda Bir Ateş Buldu Sende"
Edip Cansever Şiir Dinletisi Metni Düzenleyen: Atilla Birkiye Sahneye Uyarlayan: Mehmet Birkiye Müzik Yönetmeni: Serdar Yalçın Seslendirenler: Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek Viyolonsel: Burak Ayrancı Şiirler: Kirli Ağustos Kar Yağacak Gül Kokuyorsun Masa da Masaymış ha Yerçekimli Karanfil Alüminyum Dükkân Yaz Mutluluğu Bir Taş Atarsın Kitap, Menekşe, Tırnak Eylülün Sesiyle Şahinin Kopardığı Elmas Bu Gemi Ne zamandır Burada Buz Gibi Uzak Yakınlık Başım Dönüyor İkimizden Adsız Bir Çiçek Beş Mevsim Yaş Değiştirme Törenine Yetişen Öyle Bir Şiir Aşkın Radyoaktivitesi İçinden Doğru Sevdim Seni Sevda Bir Ateş Buldu Sende Ihlamur Bardağını İçindeki Sessiz Parlaklık Beyaz Atlar Surlara Oda Uçurum Ürperti Yıllarca Önceki Gibi Pusuda Sonrası Kalır Hiçbir Pul Hiçbir Zarfa Yakışmıyor Hayır Hiç Yadırgamıyorum Her Sevda İki Kent Gözleri İş Sanat’ın edebiyatı müzikle birleştiren şiir ve hikâye dinletileri, Edip Cansever’in eserlerinin yer aldığı “Sevda Bir Ateş Buldu Sende” başlıklı şiir dinletisi ile sezonu tamamlıyor. İmgelerin şairi Cansever’in “Sonrası Kalır”, “Eylülün Sesiyle”, “Kirli Ağustos” ve “Yerçekimli Karanfil” şiirlerinin de seslendirildiği dinletinin ilk gösterimi İş Sanat’ın YouTube kanalında ve internet sitesinde 10 Mayıs saat 20.30’da yapıldı. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın’ın üstlendiği, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletide şiirler, Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek tarafından seslendiriliyor.


5. Bonus

“Nâzım’a Armağan” Oyunu / İstanbul Tiyatro Festivali


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali’nin yapımı, Türkiye tiyatrosunun duayen ismi Genco Erkal’ın tasarladığı ve yönettiği 2002 tarihli “Nâzım’a Armağan” oyunu, Türk dilinin büyük şairi Nâzım Hikmet’in doğumunun 100. yılı sebebiyle, 13. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin Açılış Gösterisi olarak Rumeli Hisarı’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleşmişti. “Nâzım’a Armağan”, aynı zamanda İstanbul Tiyatro Festivali’nin ilk yapımı olma özelliğini taşıyor. Genco Erkal’ın Nâzım Hikmet’in şiirlerinden tasarlayıp yönettiği bu çalışmada Türkiye’de tiyatronun, müziğin, çağdaş dansın değerli sanatçıları Yıldız Kenter, Ayla Algan, Zeliha Berksoy, Jülide Kural, Zuhal Olcay, Tilbe Saran, Sema Moritz, Zeynep Tanbay ve Işık Yenersu yer aldı. Büyük beğeni toplayan bu çalışmanın koreografisini Zeynep Tanbay, müzik direktörlüğünü Selim Atakan, sahne tasarımını Metin Deniz, kostüm tasarımını Artizan-Bilge Mestçi, ışık tasarımını ise Kemal Yiğitcan üstlendi.

Yorumlar

Bu Ayın Öne Çıkanları

Anne Ne Yaptın - Cahit Sıtkı Tarancı

Ömer Hayyam'dan Seçme Dörtlükler

Yerlerimiz - Hasan Hüseyin Korkmazgil

Beklenen şiiri – Necip Fazıl Kısakürek

Türk Edebiyatında Alfabetik Ünlü Şairler Listesi

Osmanlı'da Şair Padişahlar ve Mahlasları, Divanları

2. Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Ödülü Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Madımak - Küçük İskender

Pir Sultan Abdal Kimdir? Hayatı, Sanatı, Şiirleri

Merhaba - Yaşar Kemal